Upečte si spolu s Adrianou Polákovou vynikajúcu bábovku. Pridala do nej okrem lahodnej čokolády aj tak trochu netradičnú ingredienciu, ktorou sú uvarené zemiaky. Práve vďaka najemno nastrúhaným zemiakom bude tento megaobľúbený dezert lahodne šťavnatý. Vyskúšajte.
Maslo s cukrom vymiešame do peny. Prajeme vám dobrú chuť!Čokoládová zemiaková bábovka
Tlačiť
INGREDIENCIE
Budeme potrebovať:
Na dozdobenie:
POSTUP
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a najemno nastrúhame.
Múku zmiešame s práškom do pečiva a primiešame k zmesi, pridáme aj nastrúhané zemiaky, vychladnutú čokoládu, nakoniec na kocky nakrájané hrušky a čokoládu. Zľahka premiešame.
Rúru vyhrejeme na 180°C.
Formu poriadne vymastíme maslom a vysypeme kakaom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 40 minút.
Po upečení necháme vychladnúť, vyklopíme a polejeme čokoládovou polevou.