Milovaným koláčikom nášho detstva sú vynikajúce kokosové ježe. Adriana Poláková ich tentokrát špeciálne pre vás ešte vylepšila a pridala do nich ríbezľový džem. A tak si môžete jej šťavnaté naježené koláčiky vychutnať ešte viac. Podľa jej videoreceptu si túto megachutnú sladkosť zvládnu doma pripraviť aj cukrárske začiatočníčky. Tak poďme na to!
Rúru si vyhrejeme na 180°C. Oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtka vyšľaháme s Korunným cukrom práškovým do peny. Potom po lyžiciach postupne prisýpame múku dôkladne premiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec jemne primiešame orechy. Z bielkov si vyšľaháme pevný sneh a zľahka vmiešame do cesta. Plech vystelieme papierom na pečenie a vylejeme pripravené cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 minút. Keď uplynie čas, špajdľou skontrolujeme, či sa cesto nelepí. Ak nie, je hotové. Pripravíme si polevu. V hrnci zohrejeme mlieko, maslo, Korunný cukor práškový a nakoniec dôkladne primiešame kakao. Uvaríme si polevu a odstavíme zo sporáka. Upečené cesto nakrájame na obdĺžniky. Polovicu obdĺžnikov prekrojíme, naplníme ich ríbezľovým lekvárom a potom spojíme ako sendviče. Kúsky cesta celé namočíme do čokoládovej polevy a obalíme v kokose. Prajeme Vám dobrú chuť!INGREDIENCIE
Budeme potrebovať:
Ešte budeme potrebovať:
POSTUP